Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nehoda 1.9.2009 (Fryšták - silnice směr Lešná)

1. 9. 2009

Dne 1.9.2009 v 09:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Fryštáku.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Fryšták a ZOO Lešná došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. KIA a Š Octavia combi.

 

Po vzájemném čelním střetu dvou osobních aut došlo k poškození předních náprav. Jedno vozidlo zůstalo na silnici a druhé zůstalo stát v příkopu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění dvou žen. Další účastníky od vážnějších zranění ochránily aktivované airbagy.

 

Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby si postupně zraněné ženy převzala do své péče. Hasiči pomohli s naložením jedné z nich na transportní lůžko a do sanitního vozu. Po prvotním ošetření byly obě ženy odvezeny do nemocnice k další nezbytné péči.

 

Hasiči se dál věnovali zajištění vraků vozů proti případnému požáru. Uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Hasiči zůstali na místě až do příjezdu odtahové služby, aby následně mohli očistit vozovku od oleje.

 

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na místní komunikaci zcela uzavřena. Doprava byla odkláněna hlídkou policie na objízdné trasy. Dopravní omezení trvalo asi dvě hodiny.

autor: HZS Zlín