Jdi na obsah Jdi na menu
 

24.5.2014 Požár Klečůvka

V 15:34 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce centrální stanice Zlín, a současně i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Želechovice, Želechovické Paseky, Zádveřice, Vizovice, Lípa a jednotce hasičů města Zlína z  Prštného. Jednotky byly vyslány k hlášenému požáru v průmyslové zóně v Želechovicích nad Dřevnicí, za křižovatkou na obec Klečůvka.

 

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru nákladního vozidla a materiálu na skladovací ploše jedné z firem průmyslové zóny. Mimo zasažení vozidla a palet s materiálem, se plameny šířily i na blízkou jednopodlažní halu a dodávkové vozidlo.

 

V 15:43 hodin byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a na místo události byly postupně povolány další posilové jednotky dobrovolných hasičů ze Slušovic, Fryštáku, Lůžkovic a Klečůvky.

 

Zasahujícím jednotkám se podařilo rychle zabránit rozšíření požáru do interiéru haly a na dodávkové vozidlo. Pro doplnění techniky bylo zřízeno i čerpací stanoviště z blízkého vodního toku řeky Dřevnice.

 

V 16:09 hodin dostaly jednotky požár pod svou kontrolu a pokračovaly v dohašování jednotlivých ložisek hoření na volné ploše s paletami. V 17:20 hodin zahlásil velitel zásahu likvidaci události.

 

Už v průběhu hasebních prací začali na místě události pracovat vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Výše škody a příčina vzniku požáru nebyly doposud stanoveny.

 

Při zásahu byl lehce zraněn jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů. K likvidaci požáru bylo postupně nasazeno 10 cisternových vozidel, automobilní žebřík a dvě dopravní vozidla.

 

 

 zdroj HZS Zlín

 

 Naše jednotka prováděla rozebírání a dohašení místa zásahu v dýchací technice.

 

Mira