Jdi na obsah Jdi na menu
 

Slavnostní poděkování a ocenění za zásah v Chropyni

19. 6. 2011

Dne 31.5.2011 se v Chropyni uskutečnilo slavnostní setkání, jehož hlavním cílem bylo poděkovat a ocenit všechny, kteří se podíleli na likvidaci mimořádně rozsáhlého požáru z dubna letošního roku.

Hasičům, policistům a dalším odborníkům přišel poděkovat osobně hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, kterého doprovodila ředitelka HZS Zlínského kraje Jarmila Čičmancová, starosta města Chropyně Jaroslav Hloušek a starosta krajského sdružení hasičů ČMS Josef Krajča. Ve svých velmi osobních projevech všichni vyjádřili uznání a úctu k zásahu, k práci všech zúčastněných a ke zvládnutí tak rozsáhlého i náročného úkolu.

Událost, která je v našem kraji právem nazývána požárem století, zaměstnala hasiče z více než 70 jednotek profesionálních, dobrovolných i podnikových sborů, a to hned ze čtyř krajů České republiky. Hlavní požár jsme likvidovali po dobu 4 dnů, další dva týdny požářiště vyhořívalo a bylo nutné ho postupně dohašovat.

Tohoto zápolení s ohnivým živlem se po 2 dny účastnila i naše jednotka a ani ona nechyběla ve výčtu oceněných sborů. Za nás převzal ocenění náš velitel Lubomír Richter.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ocenění za zásah v Chropyni