Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nehoda 3.4.2009 (Křižovatka u požární zbrojnice)

4. 4. 2009

Dne 3.4.2009 v 09:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Fryštáku.

Na místo dorazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína, která se zrovna vracela z Bystřice pod Hostýnem z předchozí vážné havárie nákladního auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u náměstí ve Fryštáku došlo k dopravní nehodě tří osobních aut zn. Mazda 6, Renault Clio a Rover 214.

 

Při návratu na základnu do Zlína byla jednotka hasičů velmi blízko a k nehodě hasiči dorazili jen dvě minuty od nahlášení. Ze záchranářů tak přijeli jako první a hned začali poskytovat svou pomoc.

 

Podle svědků se snažila řidička mazdy vyhnout renaultu, který před ní přibrzďoval v provozu. Došlo mezi nimi k lehkému kontaktu, ale vyhýbající se vozidlo přejelo do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s dalším autem.

 

Při čelním nárazu došlo k aktivaci airbagů a pouze k lehkým zraněním obou řidiček z těchto vozů. Ve třetím autě cestovaly dvě osoby, které nebyly zraněny. Řidičky na místě ošetřila přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby, a to bez nutnosti hospitalizace.

 

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbety. Zásahem se jim podařil zabránit znečištění městské kanalizace.

 

Dopravní nehoda zablokovala průjezd Fryštákem a doprava musela být odkláněna hlídkami policie. Dopravní omezení trvalo přes hodinu.

 

zdroj: HZS Zlín