Jdi na obsah Jdi na menu
 

8.4.2011 Výjezd k požáru továrny v Chropyni

V pátek 8. dubna 2011 byli naši hasiči vyzváni k účasti na likvidaci rozsáhlého požáru továrny na recyklaci plastů v Chropyni. Před odjezdem na místo zásahu jeli pro informace na velitelství HZS Zlín, kde byl sraz veškerých dodatečně svolaných sborů (Slušovice a Vizovice). Po krátké informační schůzce a kontrole výbavení vyjel konvoj doprovázený policií na místo požáru.

Po příjezdu na místo zásahu byli kluci informováni o situaci a pokynech k hasebním pracem. Zásah si vyžadoval použití dýchací techniky. Úkolem bylo rozebírat střešní krytinu a hasit trosky. Dále pak Peťa Kolajík vozil vodu z nedalekého rybníka (cca 105m3). Po uhašení svěřeného úseku byli převeleni na jiný. Zde probourali zazděné okno a pomocí pěny sváděli nekonečný boj s hořícími plasty.

To se jim stalo úkolem po celou dobu, co byli na místě. Naši kluci na místě zasahovali přes noc z pátku na sobotu. Pak už je čekala cesta domů, načerpat síly. Při cestě zpět se naši kluci ještě nachomýtli k zásahu u dopravní nehody před Žabárnou. Zde provedli zajištění vraku a odtáhli jej na vedlejší cestu.
 
Na místě zasahovali: L. Richter, P. Kolajík, R. Šopík, M. Hrdlička, J. Šopík, R. Matela
 
 
autoři: Martin Bill a Miroslav Hrdlička SDH Fryšták