Jdi na obsah Jdi na menu
 

21.6.2013 Taktické cvičení v Martinicích

21. 6. 2013

Bylo 9:08 když naši hasiči byli vyzváni sirenou k účasti při likvidaci požáru průmyslového objektu pily v Martinicích.

Pro příjezdu na místo bylo všem zúčastněným jasné, že se jedná o taktické cvičení, kdy se prověřuje schopnost spolupracovat a podílet se na efektivním zásahu mezi jednotkami profesionálními a dobrovolnými. Ovšem tohle zjištění nemělo žádný vliv na schopnosti zúčastněných jednotek, neboť i při takových cvičeních záleží na postupu, koordinaci a akceschopnosti jednotlivých jednotek a jejich členů.

V areálu pily byla hasičů nahlášena 1 zraněná osoba a hořící provoz. Ihned se proto hasiči vydali pátrat po osobě v nouzi. Zanedlouho byla osoba nalezena a v pořádku odnesena do bezpečí. Kvůli hořícímu provozu byly nataženy dva útoky přímo k ohnisku požáru a jeden záložní. Všechny útoky byly zásobovány z přilehlého hydrantu. Zásah hasičů u proudů u ohniska požáru si vyádal použití dýchací techniky, kvůli velkému zakouření prostoru.

Po skončení zásahu proběhl na místě nástup zasahujících jednotek a proběhlo zhodnocení cvičení. Zásah trval celkově 1 hodinu, lehce po 10h byli hasiči odveleni zpět na své základny.

Zasahující jednotky: HZS Zl. kraje stanice Holešov, SDH Holešov, SDH Fryšták, SDH Martinice, SDH Racková

Za SDH Fryšták zasahovali: L. Richter, P. Kolajík, R. Matela, M. Chudárek, L. Matula, Z. Dubovský

autor: Martin Bill SDH Fryšták

 

Náhledy fotografií ze složky Taktické cvičení v Martinicích 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář