Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ohlédnutí za letošní pohárovou soutěží ve Fryštáku

26. 7. 2012

První červencová neděle se již tradičně stává ve Fryštáku dnem požárního sportu. Ani letos tomu nebylo jinak, když přijely soutěžit sbory z celého Zlínského kraje již po jedenácté v disciplíně požární útok o cennou trofej, putovní pohár starosty města Fryštáku. Zárukou kvalitního zápolení je příslušnost naší pohárové soutěže mezi ty nejlepší v kraji, které jsou sdruženy do Zlínské ligy požárního sportu.
V neděli nám počasí vyšlo na výbornou, i když bylo horko, přesto přišlo mnoho sportuchtivých diváků a přijelo si to rozdat několik velmi kvalitních sborů, jmenovitě Vrbětice, Částkov, Hřívínův Újezd, Lukov, Mladcová a řada dalších… Soutěž měla také jednu raritu. Z jiné soutěže v okolí se vraceli kluci z Luboměře, kteří mají svou územní příslušnost k okresu Nový Jíčín. Nic to ale nezměnilo na jejich kvalitním provedení požárního útoku, když jej dokončili s časem 19:40. Děkujeme za návštěvu.

Jak už to bývá, nasazení bylo vysoké a vyhrát chtěl každý. Není tedy divu, že někteří favorité své úsilí přehnali a z různých důvodů svůj útok nedokončili. Smolaři v kategorii mužů se stali kluci z Částkova, Lukova, Vések. Ani u žen tomu nebylo jinak a útok nesplnili děvčata z Malenovic a Lukovečka. Pojďme se ale podívat na opačný konec výsledkové listiny. Vítězi kategorie mužů a zaslouženými držiteli putovního poháru se stali kluci z SDH Mladcová, když terče sestřelili v čase 17:02. Kategorii žen zaslouženě ovládly holky z SDH Bratřejov. Jejich časomíra se zastavila na čase 18:55. Nesmíme zapomenout ani na kategorii dorostenců a dorostenek. Vítězi mezi dorostenci se stali kluci z SDH Sazovice s časem 17:14 a mezi dorostenkami zvítězilo uskupení SDH HUK, neboli SDH Hřívínův Újezd a Kaňovice, s časem 19:88. Všem vítězům GRATULUJEME a nejen na ně, ale i ostatní se těšíme v nadcházejícím ročníku.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na ty, bez nichž by se soutěž jen těžko uspořádala na takové úrovni. Jsou jimi sponzoři a partneři naší soutěže, jmenovitě: Město Fryšták v čele se starostou Mgr. Lubomírem Doleželem, Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, Dorbas s.r.o., Nářadí Hanák, Správa informačních technologií Jaroslav Faksa, Januška kompresory, Simcar Fryšták, Solar Technik a také Ramirest s.r.o, který se celé odpoledne staral, abyste byli svěží a připravil speciality na grilu. Všem sponzorů děkujeme a doufáme ve spolupráci v dalším ročníku.

Nezapomeňte, že se můžete stát našim fanouškem na Facebooku. Rádi Vás tam uvidíme.

 

  Muži Ženy Dorostenky Dorostenci
  Tým
Čas Tým Čas Tým Čas Tým Čas
1. Mladcová 17.02 Bratřejov 18.55 HUK 19.88 Sazovice 17.40
2. Vrbětice 17.60 Vel.Ořechov 18.75 Lhota 21.85 HUK 25.36
3. Ludslavice 17.84 Drnovice 19.60 Malenovice 22.90 Neuděleno  

 

Videa ze soutěže >>>ZDE<<<

 

Pod článkem máte možnost zhodnotit soutěž pohledem diváka. Rádi přivítáme Vaše názory a připomínky k soutěži.

 

autor: Martin Bill SDH Fryšták

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář